Kan ett slitet trägolv bli som nytt?

Kunden gav oss ett trägolv som bar spår av långvarig användning, med repor, missfärgningar och allmänt slitage.

Det är nedslående att se hur ett vackert trägolv gradvis förlorar sin ursprungliga glans till följd av oundvikliga tecken på slitage. Inom vår bransch har vi den expertis som krävs för att återställa åldrade och slitna trägolv till sin forna glans.

Vi använder ett noggrant tillvägagångssätt för att garantera att ditt trägolv får optimal behandling, vilket garanterar en förlängd livslängd. Våra PUR-behandlingar inleds med en omfattande förberedelse av golvytan, vilket innebär grundlig slipning för att eliminera allt damm och all smuts. Därefter applicerar vi Wood sealer jämnt över hela ytan, vilket bevarar golvets ursprungliga färg och struktur samtidigt som det ger en ny lyster och förstärker ytan.

Efter detta applicerar vi flera lager av vår snabbtorkande PUR, vilket snabbt återställer golvet till fabriksfinish med minimal stilleståndstid. Dessutom erbjuder vi möjligheten att använda UV-ljus på PUR, vilket säkerställer att golvet är 100% härdat när ljuset passerar över den applicerade PUR.


Efter en noggrann golvprepareringsprocess arbetar våra skickliga yrkesmän in oljan i träet, med noggrann uppmärksamhet på träfibrernas riktning för att säkerställa djup penetration. Beroende på träslag och vald olja kan det krävas flera appliceringar. Efter varje applicering följer vi noggrant den korrekta torktiden.

För ökad hållbarhet och en förlängd livslängd erbjuder vi möjligheten att applicera Wood sealer på det oljade golvet. Detta förstärker inte bara ytan utan bidrar också till ett golv med längre livslängd jämfört med att enbart använda olja.