floor-renovation

Renovering med omsorg: Din väg till ett nytt golv utan att byta ut det!

Har du slitna och gamla vinyl- eller linoleumgolv, trägolv, sportgolv etc. som inte är skadade men som har tappat sin lyster? Vi kan renovera sådana ytor! 

När du väljer Dr Schutz Nordic A/S renoveringssystem väljer du en lösning som kombinerar funktionalitet och estetik med hållbarhet och ansvar. Det är ett val som innebär att du inte bara investerar i ett golv, utan i vår gemensamma framtid och en friskare planet!

Kjøpesenter WEB
Kjøpesenter WEB

MILJÖVÄNLIG OCH DOKUMENTERAD

Den mest hållbara golvrenoveringen på marknaden.

Dr.Schutz golvrenovering är den mest hållbara, kostnadseffektiva och lättrengjorda golvrenoveringslösningen på marknaden. Du kan renovera på en befintlig yta, få golvet att se ut som nytt eller skapa ditt eget designgolv. Slutligen förseglar vi golvet med PU-sealer som tätar fogar och skarvar och ser till att bakterier och smuts inte sätter sig i golvet. Lösningen har en snabb installationstid och består endast av miljövänliga och dokumenterade produkter. Vi lämnar 6 års garanti för normalt slitage och med en porfri yta som kräver betydligt mindre underhåll är lösningen mycket kostnadseffektiv. 

Vår golvrenovering är mycket väldokumenterad, och totalt har mer än 70 miljoner m2 PU-sealer applicerats på golv som linoleum och vinyl över hela världen.
worn-new-floor
worn-new-floor

EN DOKUMENTERAD MINSKNING AV DITT FOTAVTRYCK

Klimatkonton som visar verkliga besparingar!

Dr Schutz Nordic A/S var vinnaren av "Hållbar golvrenovering" både 2018, 2019 och 2020, just på grund av deras renovering av befintliga beläggningar.

Som en del av vårt engagemang för hållbarhet skickar vi dig ett detaljerat klimatkonto efter att renoveringen har slutförts. Kontot ger dig en överblick över hur mycket resurser du har sparat - både när det gäller vatten och el. Det visar också hur mycket du har minskat ditt koldioxidavtryck genom lägre koldioxidutsläpp, samt mängden kemikalier som du har undvikit att släppa ut i miljön.

Vår lösning är utformad för att hålla upp till tre gånger längre än andra PUR-lösningar på marknaden, vilket naturligtvis minskar behovet av frekventa renoveringar och därmed minskar det avfall som genereras över tid. Lång livslängd är inte bara en kostnadsbesparing, det är ett direkt bidrag till en mer cirkulär ekonomi, där vi förlänger livslängden på våra produkter och minskar vårt miljöavtryck.

worn-floor-renovation
worn-floor-renovation

GOLVRENOVERING VINYL- ELLER LINOLEUMGOLV

Bevara och skydda det golv du redan har.

Har du hela men slitna och gamla vinyl- eller linoleumgolv som du egentligen inte behöver eller vill riva ut för att ersätta med en ny beläggning?

Med vår renoveringslösning kan vi bevara de beläggningar du redan har. Vad vi gör: Vi rengör beläggningen från gammalt benvax och smuts för att återställa golvets ursprungliga utseende. Sedan applicerar vi PUR för att försegla golvet och du får en ny, ren, tät, slitstark och underhållsvänlig yta. 

Med begränsad stilleståndstid är vår metod mer hållbar, tidseffektiv och kostnadseffektiv än att byta ut hela golvet.
floor renovation
floor renovation

DESIGNGOLV

Designa ditt eget golv och skapa en ny look.

Med vår lösning för designgolv kan vi renovera även om ditt golv är kraftigt slitet eller delvis skadat. Vi ersätter de skadade delarna av golvet med en ny beläggning och reparerar djupa fördjupningar. Vi applicerar sedan en ny färg på beläggningen enligt dina önskemål, vilket ger dig många möjligheter till nya uttryck genom färger, texturer och motiv. Du kan välja mellan alla RAL-färger, blanda i färgade flingor och välja olika zoner som ska färgas. Det är också möjligt att lägga folie med motiv, logotyper etc. på golvet.

Resultatet blir en ny yta på ditt befintliga golv som räddas från rivning som du kanske befarade var oundviklig.
sports-floor
sports-floor

SLITET SPORTGOLV?

Vi utför snabba och kostnadseffektiva renoveringar.

Få gamla sportgolv att se ut som nya! Med Dr Schutz Sports Flooring System kan du ge nytt liv åt äldre golv i idrottshallar och gymnastiksalar. Renoveringen kan utföras utan smuts och buller, samtidigt som golvmarkeringarna kan fräschas upp eller färgas in. Efter renoveringen ser golvet helt nytt ut, med samma friktion och tydliga, uppdaterade linjer. Det går snabbt, är betydligt mer kostnadseffektivt och definitivt mer miljövänligt än att riva ut golvet.
health-esd-floor
health-esd-floor

HÄLSA OCH ESD-GOLV

En hög hygienfaktor är viktig.

Vårt team har lång erfarenhet av golvrenovering på sjukhus, vårdhem och kliniker. Tester bekräftar att användningen av PU-sealer tätar fogar och effektivt förhindrar att bakterier och smuts byggs upp. Det gör rengöringen enklare och golvet blir mycket motståndskraftigt mot bakterier. Vi erbjuder även optimala lösningar för att renovera ESD-golv eller bygga helt nya ESD-golv på befintliga beläggningar.
wooden-floor-2
wooden-floor-2

HAR DU TRÄGOLV SOM ÄR SLITNA OCH SAKNAR LYSTER?

Få dina trägolv att se ut som nya med våra träsystem.

Fina trägolv slits snabbt och kräver regelbunden slipning och oljning för att bevara produktens livslängd. Detta tar tid, resurser och är ohållbart. Med Dr. Schutz träförsegling får golvet en längre livslängd - och slipning behövs inte längre.

Dr. Schutz träsystem erbjuder alternativ för både naturligt, oljat och färgat utseende, med PU Wood Sealer som en robust lösning som levereras med 10 års garanti.

Frågor och svar

På vilka ytor kan du använda Dr. Schutz golvrenoverings- och underhållslösning?

Hur slitet får golvet vara för att en renovering ska vara möjlig?

Vi säger minimera stilleståndstiden, vad innebär det?